Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Συμπληρώνοντας το έγγραφο που ακολουθεί, αφού πρώτα το αντιγράψετε με copy - paste θα πρέπει να σταλθεί στις αρμόδιες εταιρίες-οργανισμούς  (Τράπεζες, Εφορίες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Κινητή Τηλεφωνία, Κλινικές-Νοσοκομεία, Ασφαλιστικές Εταιρείες, Εταιρείες ύδρευσης κλπ) κρατώντας αποδεικτικό στοιχείο αποστολής και στη συνέχεια να σταλθεί ένα αντίγραφο στο Ινστιτούτο Καταναλωτών και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων στους αριθμούς φαξ που αναγράφονται στο κείμενο. Αυτή η επιστολή είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων που έχουν σημασία για την προστασία της ζωής, της περιουσίας,της Ελευθερίας  και των προσωπικών  μας δικαιωμάτων

ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
 Να το παραδώσει ο ενδιαφερόμενος σε κάποιο κατάστημα, κρατώντας αντίγραφο με τον αριθμό πρωτοκόλλου.
  • Να σταλθεί με ΦΑΞ, κρατώντας αντίγραφο αποστολής του.
  • Να σταλθεί με Courier, κρατώντας την απόδειξη αποστολής.
  • Να σταλθεί με συστημένο γράμμα με τα ΕΛΤΑκρατώντας την απόδειξη αποστολής. ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

ΑΙΤΗΣΗ
Διασφάλιση προσωπικών δεδομένων.


ΕΠΩΝΥΜΟ   : 
ΟΝΟΜΑ      :
ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ :
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ   :
ΤΗΛΕΦΩΝΟ  :
Τόπος       :  
Ημερομηνία :
Προς
…………………………………………...
Εις χείρας Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου

Κοινοποίηση
·         ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ (INKA)
        Γ΄ Σεπτεμβρίου 13, 104 32 Αθήνα)
        Fax 210-3633976
·         ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Δ/ΝΣΗ :  ΚΗΦΙΣΙΑΣ 1 – 3 – ΤΚ 11523 – ΑΘΗΝΑ, FAX  : 210 – 6475628
        
Κύριοι,
Σας δηλώνω ότι δεν σας επιτρέπω να διαβιβάσετε οποιοδήποτε προσωπικό μου δεδομένο ή πληροφορία  σε οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, ή πρόσωπο. Η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων και πληροφοριών προστατεύεται από την Εθνική, την Κοινοτική, τη Διεθνή Νομοθεσία, το Σύνταγμα, τους Κώδικες Επαγγελματικής Δεοντολογίας και από τα κεκτημένα του Καταναλωτικού Κινήματος. Κάθε διαρροή τέτοιων δεδομένων και πληροφοριών συνεπάγεται ποινικές κυρώσεις και αστικές ευθύνες, δεν νομιμοποιείται από ήδη τεθείσες -ή και μελλοντικές- υπογραφές μου (κάτω από την πίεση της συναλλαγής ή με ελλιπή ενημέρωση κλπ), με συμβατικό ή ηλεκτρονικό τρόπο σε «ψιλά γράμματα και παραπομπές εντύπων» και οπουδήποτε αλλού. Επίσης διαρροή τέτοιων δεδομένων και πληροφοριών δεν νομιμοποιείται  από τυχόν αντισυνταγματικά νομοθετήματα. Σε κάθε περίπτωση παραβίασης προσωπικών δεδομένων θα ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου. Μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να προβαίνει σε άρση του απορρήτου και να ζητά τέτοιες πληροφορίες. Η δήλωση μου αυτή μπορεί να ανακληθεί μόνο με συμβολαιογραφική πράξη η οποία και θα σας κοινοποιηθεί.
Παρεμπιπτόντως σας υπενθυμίζω ότι τα αναφερόμενα, προς εσάς  γύρω από εμένα, αφορούν όλους τους συναλλασσόμενους, πελάτες σας. Για αυτό σας καλώ να τα εφαρμόσετε υπερασπίζοντας τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων και την ασφάλεια των πολιτών που εμπιστεύτηκαν τις υπηρεσίας σας.   
Παρακαλώ, τέλος, για την ενημέρωση του αρμόδιου τμήματός σας, καθώς την έγγραφη απάντηση εντός πενθημέρου (με συστημένο ή με Δικαστικό Επιμελητή) για το  αν έχετε αποστείλει οποιοδήποτε προσωπικό μου δεδομένο ή πληροφορία σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα ή πρόσωπο, που με οποιοδήποτε πρόσχημα σας ζήτησε.
Σε αναμονή της απάντησης σας,
                             Με τιμή